GEERT & LINDSEY DE BOLSTER
BOOGSCHUTTERLAAN 37
8310 ST-KRUIS-BRUGGE, BELGIË
geert.de.bolster@telenet.be
+32 (0)475 437 248

Newsletter

Newsletter

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe workshops, opleidingen en special events...

Mindwise Logo

  • Puppycursus individueel

Cursus opvoeding van uw puppy

De opvoeding van uw pup ligt in uw handen.

Een puppycursus volgens de principes van de connectiemethode ondersteunt u op individuele basis. U wordt persoonlijk gecoacht zodat u uw puppy een goede opvoeding kunt waarborgen.

De socialisatie, gewenning en opvoeding van uw puppy


De socialisatie van de hond

Honden zijn sociale dieren die een hechte band met hun gezinsleden kunnen opbouwen. Maar honden zijn geen mensen. Omgaan met mensen is een leerproces, men noemt het de socialisatie van de hond. De eerste socialisatieperiode dient dus in het gezin plaats te vinden. Tegelijkertijd kan uw puppy ook vertrouwd worden met bezoekers zoals familie en vrienden. Tijdens het socialisatieproces zal u bijvoorbeeld moeten omgaan met puppybijtgedrag.

Uw puppy is al sociaal met andere honden, hij heeft het in het nest geleerd. Het enige wat noodzakleijk is, is dat hij nu zijn sociale vaardigheden kan uitbreiden naar onbekende honden toe. Dit is pas mogelijk als hij zich voldoende veilig voelt bij u, zijn verzorger.

De Bolster Hondengedragsbegeleiding kan u begeleiden om uw pup op een veilige en comfortabele manier vertrouwd te maken met mensen en andere honden (en andere huisdieren). Opgelet met puppyklassen, ze zijn een van de meest onveilige plaatsen waar u met uw pup kunt komen.

De gewenningsfase van de pup

Uw pup zal moeten wennen aan alleen blijven en aan de gang van zaken bij u thuis. Waar wilt u dat uw puppy zijn behoeften gaat doen en zindelijk wordt.
Ook in de publieke ruimte zal hij allerlei prikkels opmerken waar hij vertrouwd mee dient te worden. Honden zijn territoriale dieren die van nature hun veilige omgeving niet verlaten. Mensen doen dat wel en honden kunnen leren dat dit aangenaam is. Maar ook dat is een leerproces dat met de nodige aandacht voor veiligheid dient te worden aangepakt.

De Bolster Hondengedragsbegeleiding kan u begeleiden om uw pup op een veilige en comfortabele manier vertrouwd te maken met uw privéleven en de publieke omgeving.

De opvoeding van de puppy

In het woord opvoeding komt voeding, voeden naar voor. Uw hond opvoeden betekent dat u hem gaat voeden met informatie, steun, begeleiding maar vooral met liefde en begrip.

Uw pup zal vanzelf naar u gaan luisteren als u naar hem kunt luisteren. Oefeningen als zit, lig en kom zijn overbodig. Integendeel, dergelijke trainingen zijn onnatuurlijk en staan een echte diepe band met zijn verzorger in de weg. Uw pup leert op de gepaste momenten uit zichzelf wat die woordjes betekenen. 

U bent diegene die uw pup moet leren begrijpen en ondersteunen.
Als u met uw pup aan de leiband wilt wandelen, bent u diegenen die zal leren om de leiband te gebruiken als een veiligheidsmiddel en door communicatie ervoor gaat zorgen dat uw pup bij u blijft en niet aan de lijn gaat trekken. Uw hond draagt hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid.

Om goed gedrag te ontwikkelen en ongewenst gedrag te voorkomen of om te buigen dient u te begrijpen waarom uw hond doet wat hij doet. Uw hond belonen of straffen draagt bij tot een afstandelijke relatie en probleemgedrag. Uw hond heeft geen beloning of straf nodig. Hij heeft jouw aandacht, liefde, begrip en steun nodig.

De Bolster Hondengedragsbegeleiding kan u begeleiden omdat u uw pup goed kunt leren begrijpen en de expert van hem wordt. U krijgt handvatten aangereikt zodat u op een effectieve manier steun en leiding kunt geven.

Vorm van de begeleiding

De cursus bestaat uit 4 lessen van 1 uur.
Uw coach Lindsey De Bolster begeleidt u bij het opvoedingsproces van uw pup.

In het boek "Je hond opvoeden met de connectiemethode" vindt u antwoorden op de 20 meest gestelde vragen over de opvoeding van uw puppy.

Wilt u graag een begeleiding bij u thuis? Ga naar puppycursus aan huis

Tarief persoonlijke begeleiding De Bolster Hondengedragsbegeleiding St-Kruis Brugge

Het tarief voor een puppycursus op individuele basis in ons centrum te St-Kruis Brugge bedraagt €234,00 - 4 sessies van 60 minuten.

Kwaliteitsgarantie

De connectiemethode is een vriendelijke en geweldloze communicatiemethode en garandeert een respectvolle benadering van u en uw hond.

Bezoek onze videoblog en volg ons op Facebook