GEERT & LINDSEY DE BOLSTER
BOOGSCHUTTERLAAN 37
8310 ST-KRUIS-BRUGGE, BELGIË
geert.de.bolster@telenet.be
+32 (0)475 437 248

Newsletter

Newsletter

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe workshops, opleidingen en special events...

Mindwise Logo

BEGELEIDING BIJ DE OPVOEDING VAN JE PUPPY, BIJ JOU THUIS

In deze cursus krijg je individuele ondersteuning om je puppy op te voeden tot een gelukkige, sociale hond, met de connectiemethode.

Puppycursus aan huis

Een begeleiding aan huis voor de opvoeding van je puppy heeft een aantal voordelen. Je hoeft je niet te verplaatsen, en het is makkelijker om andere gezinsleden bij de coaching te betrekken. Bovendien krijgen wij als coach een duidelijk beeld van de thuisbeleving van de pup, zodat we ons advies aan de omstandigheden kunnen aanpassen. 

Socialisatie, gewenning en opvoeding

Socialisatie van de hond

Honden zijn sociale dieren die een hechte band met hun gezinsleden kunnen opbouwen. Maar honden zijn geen mensen. Omgaan met mensen is voor je hond een leerproces, dat we de socialisatie noemen. De eerste socialisatieperiode van je puppy vindt plaats in het gezin. Daar wordt hij vertrouwd met zijn eigen gezinsleden, maar ook met bezoekers, zoals familie en vrienden. Één van de uitdagingen tijdens het socialisatieproces is bijvoorbeeld puppybijtgedrag.

Je puppy is al sociaal met andere honden, dat heeft hij in het nest geleerd. Maar nu moet hij zijn sociale vaardigheden nog uitbreiden naar onbekende honden toe. Dat is pas mogelijk als hij zich veilig voelt bij jou, zijn verzorger. 

Met onze begeleiding zorg je ervoor dat je pup op een veilige en comfortabele manier vertrouwd raakt met mensen en andere honden (en eventueel andere huisdieren). 

Let op met puppyklassen (vb. hondenschool). Ze zijn één van de meest onveilige plaatsen waar je met je pup kunt komen!

Gewenningsfase van de pup

Je pup moet wennen aan de gang van zaken bij je thuis. Waar kan je puppy zijn behoeften doen en zindelijk worden? Hoe leer je hem alleen blijven? 

Ook in publieke ruimten zal je pup vertrouwd moeten worden met allerlei prikkels. Honden zijn territoriale dieren die van nature hun veilige omgeving niet verlaten. Wij mensen doen dat wel, en we kunnen onze honden leren dat dat een aangename ervaring is. Maar ook dat is een leerproces, waarbij aandacht voor veiligheid nodig is.

De Bolster Hondengedragsbegeleiding biedt begeleiding voor jou, zodat jij je pup op een veilige en comfortabele manier vertrouwd kan maken met jouw leven in huis en daarbuiten.

Opvoeding van de puppy

In het woord ‘opvoeden’ zit ‘voeden’. Je hond opvoeden betekent dan ook dat je hem gaat voeden met informatie, steun, begeleiding, maar vooral met veel liefde en begrip

Als jij naar je pup luistert, zal hij vanzelf ook naar jou gaan luisteren. Oefeningen als zit, lig en kom zijn overbodig. Integendeel, zulke trainingen zijn onnatuurlijk en staan een diepe band tussen hond en verzorger in de weg. Je pup leert op de gepaste momenten uit zichzelf wat die woordjes betekenen. 

Jij bent degene die je pup moet leren begrijpen en ondersteunen. Als je met je pup aan de leiband wilt wandelen, leer jij hem om de leiband als veiligheidsmiddel te gebruiken. Je leert hem bij jou te blijven zonder trekken, door met hem te communiceren. Je hond draagt geen enkele verantwoordelijkheid.

Uiteraard wil je bij je pup goed gedrag ontwikkelen en ongewenst gedrag voorkomen. Dan is het belangrijk om te weten waarom je hond doet wat hij doet. Met belonen en straffen creëer je  een afstandelijke relatie en probleemgedrag. Je hond heeft geen beloning of straf nodig, maar aandacht, liefde, begrip en steun.

Met de begeleiding van De Bolster Hondengedragsbegeleiding leer je je pup begrijpen, zodat jij de expert wordt over je hond. Je krijgt handvatten aangereikt om op een effectieve manier steun en leiding te geven. 

De cursus

De cursus bestaat uit 4 lessen van 1 uur.

Je coach, Lindsey De Bolster, begeleidt je bij de opvoeding van je pup.

In het boek van Geert De Bolster Je hond opvoeden met de connectiemethode vind je antwoorden op de 20 meest gestelde vragen over de opvoeding van je puppy.

Tarief

€306,00 voor 4 sessies van 60 minuten (verplaatsing eerste 10 km inbegrepen).

Verplaatsingkosten vanaf 10km bedragen €0,50/km voor heen-en-terugverplaatsing.

We verplaatsen ons in West-Vlaanderen

In regio Groot Brugge en De Kust worden de verplaatsingskosten berekend te vertrekken vanuit St - Kruis.

We verplaatsen ons in Oost-Vlaanderen

In regio Kruisem, Oudenaarde Kortrijk, Deerlijk, Waregem en groot Gent worden de verplaatsingskosten berekend vanuit Kruisem.

Volg de Basiscursus - Je puppy opvoeden en krijg 10% extra korting (excl. verplaatsingskosten) op je individuele puppycursus.

 

Kwaliteitsgarantie

De connectiemethode is een vriendelijke en geweldloze communicatiemethode en garandeert een respectvolle benadering van jou en je hond.


Benieuwd naar wat je nog meer kan leren over je hond? Bezoek onze videoblog en volg ons op Facebook