GEERT & LINDSEY DE BOLSTER
BOOGSCHUTTERLAAN 37
8310 ST-KRUIS-BRUGGE, BELGIË
geert.de.bolster@telenet.be
+32 (0)475 437 248

Newsletter

Newsletter

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe workshops, opleidingen en special events...

Mindwise Logo

  • Geert De Bolster - connectiemethode

Meer dan 30 jaar ervaring

Geert is niet alleen een ervaren hondengedragsbegeleider maar draagt ook een visie uit: "honden hoeven niets te leren, ze zijn perfect zoals ze zijn".Zelf deelde hij het leven met meer dan 20 honden. Daarnaast mocht hij al duizenden gezinnen helpen en begeleiden bij de opvoeding van hun honden. Geert is de ontwikkelaar van "De Connectiemethode".

Hondengedragsbegeleider vanaf het eerste uur

Op zestienjarige leeftijd begint Geert (1964) met honden te werken. Al snel besluit hij dat dit zijn beroep wordt. Als één van Vlaanderens pioniers trekt hij de kaart van 'professionele begeleiding voor hondenliefhebbers en hun honden'.

Ervaring en studie

Geert bundelt jarenlange ervaring en verwierf zo een grote kennis over honden. Het meest van allemaal leert Geert van alle honden waarmee hij mag omgaan, van de interactie tussen hond en mens en van de connectie die hij met allen maakt.

Het carrièrepad van Geert

1986 - start praktijk hondengedragsbegeleiding.
1996 - Auteur van het boek 'uw hond trainen en opvoeden').
Ontwikkeling eerste opleiding voor hondengedragsbegeleiders i.s.m. Syntra Vlaanderen (toen Vormingsinstituut).
1997 - Organisator opleiding voor hondengedragsbegeleiders (hondeninstructeur - opvoeder en hondengedragstherapeut - later specialist probleemgedrag)in eigen beheer  -  eigen Quality label
Ontwikkeling van beloningsgerichte trainingsprogramma's voor sporthonden (IPO), en diensthonden (blindengeleidehonden, speurhonden). Boek Clickertraining voor winnaars.
2009 - ontwikkeling eigen opvoeding - en trainingsmethode voor huishonden - De connectiemethode.
2013 - De beloningsgerichte opvoedingsmethode 'de connectiemethode' transformeert tot een vriendelijke communicatiemethode waarbij honden mogen zijn wie ze zijn.
2018 - Boek: Je hond opvoeden met de connectiemethode

Mindfulness

Geert werd vertrouwd met mindfulness onder begeleiding van Edel Maex. Hij volgende in 2013 de vorming "Naar het hart van mindfulness" en impliceerde de ingrediënten van mindfulness in het omgaan met honden en hun verzorgers. 
Geert is lid van Mindful Moment en werkt volgens de gedragscode van de vereniging.