GEERT & LINDSEY DE BOLSTER
BOOGSCHUTTERLAAN 37
8310 ST-KRUIS-BRUGGE, BELGIË
geert.de.bolster@telenet.be
+32 (0)475 437 248

Newsletter

Newsletter

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe workshops, opleidingen en special events...

Mindwise Logo

  • Hond en kind
  • Relatie mens - hond
  • Honden en het gezin

Onze visie

Om een sociale en luisterende familiehond te kunnen zijn, heeft je hond een verzorger nodig die hem begrijpt.

Gelukkig zijn en plezier ervaren

Wil je een gelukkige hond? Geef hem dan vooral veel steun, hulp en leiding. Gelukkige honden maken hun verzorgers gelukkig, waardoor samenleven voor iedereen een plezier wordt.

De opvoeding van je hond is een beoefening

Je hond is perfect zoals hij is. Hij hoeft niet naar de puppyschool of hondentraining. Alles wat hij nodig heeft om zich te ontplooien tot een leuke familiehond, is liefde en begrip. 

Waarom heb je een hond?

Voor je begint met de opvoeding van je hond, nodigen we je uit om eerst naar jezelf te kijken. Word je bewust van de reden waarom je een hond in huis hebt genomen. Je verlangt van je hond dat hij naar je luistert, respect voor je heeft en vriendelijk is. Maar hij wil precies hetzelfde van zijn verzorgers.

Omgaan met je hond met de connectiemethode is een oefening voor jou als hondenverzorger, die begint bij mindful communicatie. Daarbij hou je rekening met het perspectief van de hond, maar ook met jouw reden om een hond te houden. 

Kennis en inzicht over honden

Een hond opvoeden vraagt om kennis en inzicht over honden. Pas als jij je hond begrijpt, kan hij jou begrijpen, en bouw je een goede relatie op.

Opvoeden met de connectiemethode begint dan ook bij kennis en inzicht verwerven, in samenwerking met andere hondenverzorgers. 

Individuele begeleiding

Iedere hond, ieder mens, iedere situatie is uniek.

Daarom begeleiden we je individueel. Wat je eerder geleerd hebt tijdens een cursus of workshop, brengen we op maat van jou en je hond in de praktijk. Jij wordt gecoacht, want jij bent degene die met je hond zal omgaan.

Mindful leiderschap

Een hond opvoeden is fijn, maar kan ook stress en frustratie veroorzaken. Door mindful met de hond en jezelf om te gaan kan je zowel de leuke als de minder leuke momenten laten zijn. Je leert moeilijke momenten te zien als kansen voor jouw persoonlijke groei. 

Honden zijn enorm gevoelig voor stress. Als hun verzorgers voortdurend piekeren, zullen ze met die negatieve energie synchroniseren. Dat kan probleemgedrag veroorzaken, of een oplossing in de weg staan. Mindfulness zorgt ervoor dat jij als verzorger op een effectieve manier met stress en piekeren leert omgaan, zodat je meer ontspanning voelt in je lichaam en geest. 

Mindful communicatie

Je hond opvoeden met de connectiemethode gebeurt aan de hand van vriendelijke en geweldloze communicatie. Het is geen hondentraining.

Tijdens mindful communicatie is het belangrijk om aandachtig te luisteren naar je hond. 

We stellen de hond drie basisvragen:

  • Hoe gaat het?

  • Wat is je huidige motivatie?

  • Wat heb je nodig?

Die vriendelijke benadering naar je hond toe, brengt hem met jou in connectie. Hij synchroniseert met de positieve energie die jij communiceert. 

 

Lees meer over de connectiemethode in het boek van Geert De Bolster: Je hond opvoeden met de connectiemethode.