GEERT & LINDSEY DE BOLSTER
BOOGSCHUTTERLAAN 37
8310 ST-KRUIS-BRUGGE, BELGIË
geert.de.bolster@telenet.be
+32 (0)475 437 248

Newsletter

Newsletter

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe workshops, opleidingen en special events...

Mindwise Logo

  • Hond en kind
  • Relatie mens - hond
  • Honden en het gezin

Onze visie

Om zich te kunnen ontwikkelen tot een sociale en luisterende familiehond heeft uw hond een verzorger nodig die hem begrijpt. 

Gelukkig zijn en plezier ervaren

Door hem steun te bieden, leiding te geven en te helpen, zorgt u ervoor dat uw hond gelukkig kan zijn.
Gelukkige honden maken hun verzorgers gelukkig. Samenleven wordt dan een plezier.

De opvoeding van uw hond is een beoefening

Uw hond is nu al perfect zoals hij is, hij hoeft niet naar de puppyschool of hondentraining. Om zich te kunnen ontplooien tot een leuke familiehond heeft uw hond enkel liefde en begrip nodig.

We nodigen de hondenverzorger uit om, voor hij actief met de opvoeding van zijn hond begint, eerst bij zichzelf naar binnen te gaan en zich bewust te worden van de échte reden waarom er een hond in huis werd gehaald. 

We verlangen dat de hond naar ons luistert, respect voor ons heeft en vriendelijk is. De hond wil hetzelfde van zijn verzorgers. Omgaan met uw hond met de connectiemethode is een oefening voor de hondenverzorger, die begint bij mindful communicatie vanuit het perspectief van de hond en waarbij de reden waarom met een hond houdt nooit uit het oog mag verloren worden.

Vrede nemen met de dingen zoals ze zijn

Een hond opvoeden is fijn, maar kan tegelijktertijd ook stress en frustratie veroorzaken. Door mindful met de hond en uzelf om te gaan kunt u zowel de leuke als de minder leuke momenten laten zijn. De moeilijke momenten bieden de mogelijkheid om te groeien in uw persoonlijkheid. 

Honden zijn zeer gevoelig voor stress en het piekeren van hun verzorgers en kunnen met de negatieve energie synchroniseren, wat de oorzaak van probleemgedrag kan zijn of wat het omgaan ermee kan in de weg staan. Het beoefenen van mindfulness zorgt ervoor dat de verzorger op een effectieve manier met stress en piekeren leert omgaan en dat er meer ontspanning in lichaam en geest kan optreden. 

Mindful communicatie

Opvoeden van de hond met de connectiemethode gebeurt aan de hand van vriendelijke en geweldloze communicatie. We doen niet aan hondentraining.
Tijdens mindful communicatie is aandachtig luisteren naar de hond het belangrijkste onderdeel.
We stellen de hond in ieder moment de 3 basisvragen:
Hoe gaat het?
Wat is uw huidige motivatie?
Wat is er nodig?

De vriendelijke bejegening van de hond zorgt ervoor dat de hond met zijn verzorger in connectie komt en synchroniseert met de postieve energie die hij communiceert.

Lees het boek "Je hond opvoeden met de connectiemethode".