GEERT & LINDSEY DE BOLSTER
BOOGSCHUTTERLAAN 37
8310 ST-KRUIS-BRUGGE, BELGIË
geert.de.bolster@telenet.be
+32 (0)475 437 248

Newsletter

Newsletter

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe workshops, opleidingen en special events...

Mindwise Logo

  • Honden en het gezin
  • Relatie mens - hond

Een vriendelijke manier om met honden om te gaan

De connectiemethode biedt hondenliefhebbers inzicht in de wijze waarop honden denken en voelen. Met mildheid, respect en waardigheid zorgen we voor veiligheid, vertrouwen en vreugde bij de hond en zijn mensen.

Vriendelijke en geweldloze communicatie

De connectiemethode nodigt de hondenliefhebber uit om te communiceren vanuit het perspectief van de hond en te kijken wat hij of zij voor de hond kan betekenen, te beginnen met het stellen van de drie basisvragen van de connectiemethode:
1. Hoe gaat het nu met jou?
2. Wat wil je nu?
3. Wat heb je nu nodig?

Welzijn als prioriteit

We hebben de intentie om voor het welzijn van de hond te zorgen.

Honden denken en voelen

Omdat een hond zich gedraagt in evenredigheid met hoe hij zich voelt, is de connectiemethode vooraal geïnteresseerd in hoe de hond denkt en voelt.

Omgaan met probleemgedrag

We kijken welke negatieve gevoelens aan de basis liggen van het probleem(gevend) gedrag. Dor op een positieve en vriendelijke manier met de negatieve gevoelens om te gaan kunnen ze transformeren tot vertrouwen.

Op mindfulness gebaseerde coaching

Mindfulness is het beoefenen van milde open aandacht voor wat er zich in het moment aandient. Het biedt ons de mogelijkheid om onze hond beter te leren begrijpen.

Bekijk een lezing over omgaan met honden die uitvallen naar andere honden aan de leiband en ontdek meer over de connectiemethode.

Artikel over de connectiemethode